ANASAYFA KURUMSAL FAALİYET ALANLARI S.S.S. HABERLER TOPHANE TAKVİM İLETİŞİM
Sosyal Yardım Etkinlikler Eğitim

Suriye’de yine katliam. Bu sefer adres: Doğu Guta

Açıklama 02 Mart 2018

Suriye’de yine katliam. Bu sefer adres: Doğu Guta

595 kez görüntülendi

Kimi camide namaz vaktini beklerken, kimi tedavi gördüğü hastanede, kimi çocuğunun okul çıkışını beklerken, kimisi dükkanında rızkının peşindeyken acı ve ahlaksız bir şekilde katledildi.

Suriye’de Esed zaliminin kontrolü altındaki başkent Şam’a 10 kilometre mesafede bulunan Doğu Guta’daki sivil insanlar oturdukları evlerinde, hastalar tedavi gördükleri hastanelerde, çocuklar gittikleri okullarında en acımasız bir şekilde bombardıman uçaklarıyla can veriyorlar. Kimisi namaz vakti yaklaşırken Ezan-ı Şerif’in okunmasını beklediği caminin avlusunda, kimisi mahallesinin bakkalından alışveriş yaptığı sırada, kimisi çocuğunu okul çıkışında bekledi esnada, kimisi dükkânında rızkının peşindeyken uçaklardan atılan bombalarla katledildiler.

Doğu Guta’da apaçık ve en ahlaksız, insafsız bir şekilde katliam yaşanıyor. Çoluk-çocuk, genç-yaşlı, kadın-erkek demeden hiçbir ayrım gözetmeksizin savunmasız sivil insanlar katlediliyor. Mahalleler, cadde ve sokaklar adeta mezarlığa dönmüş durumda. Bombardıman altında acı bir şekilde can verenler ile aldığı yaralardan ve tıbbi müdahalesizlikten dolayı ölümün pençesiyle boğuşarak can verecek olanların sayısı bilinmiyor. Yapılan saldırılar sözde ateşkes anlaşmalarına rağmen gerçekleştiriliyor. Ne yazık ki Suriye, zalim Esed’in yanısıra PKK, PYD, YPG ve DAEŞ gibi terör örgütlerinin Rusya ve ABD gibi batılı ülkelerin zulümlerine terk edilmiş durumda. Türkiye’nin bu anlamda Afrin’de terör örgütlerine karşı mücadelesini haklı bir mücadele olarak gördüğümüzü ifade ediyor ve Afrin'de terör örgütlerine karşı gösterdiği mücadelenin aynısını Doğu Guta'da da göstermesini diliyoruz.

Allah (cc) İbrahim Suresi 42.Ayet-i Kerime’de buyuruyor ki; “(Rasûlüm!) Sakın, Allâh’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Ancak, Allah onları (cezalandırmayı), korkudan gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor.”

ÜMMET BİRLİKTELİĞİ TERCİH DEĞİL ŞARTTIR

Doğu Guta’da yaşanmakta olan vahşet, Haçlı ve Siyonist kuvvetlerin ilk saldırısı, tek katliamı olmadığı gibi son da olmayacaktır. Bu saldırılar ve katliamlara karşı genelde “insanlığı” özelde ise “Müslümanları” kurtarmak ve korumak için, insanlıktan nasibini almamış olan Haçlı ve Siyonistleri engelleyebilmek için Kur’an ve Sünnet etrafında Müslümanların daha çok, daha daha çok bir olmaları, ümmet birlikteliğini tesis etmeleri elzemdir. Ümmet birlikteliğini “olsa iyi olur” şeklinde bir tercih değil, “olması şart”, hatta “farz-ı ayn” olarak zaruri bir vazife olarak gördüğümüzü bildirmek istiyoruz.

TERCİH YAPMAK ZORUNDAYIZ

Yaşanan ve yaşanacak olan katliamlara karşı ya sessiz kalacak ve (Allah göstermesin) ülke olarak benzer saldırılara maruz kalacağımız günleri bekleyecek ve kimliklerini kaybetmiş topluluklar olarak yaşayacağız ya da Cenab-ı Allah’ın “hazırlanın” diye emrettiği şekilde yaşayarak zalimlere karşı “insanlık ve İslam” adına kimliğimizi koruyarak mücadele edeceğiz.

Gönülbağı Vakfı

11 Şubat 2023 Kahramanmaraş depreminde tek yürek olduk

Türkiye olarak 6 Şubat 2023 tarihinde saat 04:17’de acıyla sarsıldık. İlki Merkez üssü Kahramanmaraş&...

20 Kasım 2022 Gençlerimiz münazara yaptılar

Vakfımızın üzerlerinde hassasiyetle durduğu ve iman ehli gençlerin yetişmesi için gayret gösterdiğ...

14 Kasım 2022 Gencimiz KPSS’de Türkiye 14.sü oldu

Raşit DAYAR, 9 yaşlarında iken Kur’an-ı Kerim derslerine girerek vakfımızla tanıştı. O yaşlarından itibaren vakfımız...

14 Kasım 2022 Gençlerle Niçin kitap okumalıyız etkinliği

Vakıf binamızın konferans salonunda yaşları 14-18 arasında olan gençleri okumaya teşvik etmek ve okumanın önem...